“Театр абсурду”: замглави МЗС Бондар прокоментував кримінальну справу щодо нього за заявою “слуги народу”

 

Заступник очільника МЗС Василь Боднар відреагував на відкриття проти нього провадження за лист про вірменський геноцид, назвавши це “театром абсурду”.

Про це дипломат написав у фейсбуці у п’ятницю, 7 серпня.

Боднар назвав ситуацію “театром абсурду” з “актами поганої режисури”, наголошуючи, що у цьому випадку народна депутатка, “слуга народу” Дар’я Володіна намагається притягнути до відповідальності заступника міністра за зовнішньополітичну позицію держави.

Він наголошує, що діяв у межах повноважень і компетенції на підставі чинного законодавства України, а в листі відображена не його особиста позиція, а офіційна позиція України.

“Оцінку професійності та ефективності моїх дій дає мій безпосередній керівник – міністр закордонних справ, а також, за необхідності, керівництво держави та уряду. Я готовий до захисту своєї честі, гідності та доброго імені всіма правовими засобами. Якщо хтось має намір мене “зламати”, змусити відмовитися від державницького підходу до зовнішньої політики, то, як кажуть в Одесі: “Не дочекаєтесь!”, – заявив Василь Боднар.

Напередодні депутатка від партії “Слуга народу” Дар’я Володіна повідомила, що за її заявою ДБР відкрило провадження проти Боднара “щодо можливих неправомірних дій службових осіб МЗС України”.

Заява стосується листа за підписом Боднара, який депутатка оприлюднила у квітні на своїй сторінці у фейсбуці. Лист був призначений державним органам влади у контексті 105-х роковин трагічних подій в Османській імперії і в ньому роз’яснювалося, що Україна не визнає “геноцид вірменського народу”.

Це пояснюється низкою чинників, зокрема й тим, що у конвенції ООН термін “геноцид” має інше визначення, а також, що Вірменія не визнала геноцидом Голодомор в Україні 1932-1933 років.

Описані в листі твердження багато років поспіль є офіційною позицією України.

Читайте також:
МЗС закликало міжнародну спільноту “не заплющувати очі на реабілітацію Сталіна”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна