Міносвіти очікує на дисертацію Киви для колективного рецензування й експертизи

 

У Міністерстві освіти та науки України заявили, що про захист народним депутатом від “Опозиційної платформи – За життя” Іллєю Кивою кандидатської дисертації дізналися зі ЗМІ та сайту вишу, де відбувся захист.

Тепер у відомстві очікують на саму роботу та планують провести її експертизу, інформує УНН із посиланням на пресслужбу МОН.

Спеціалізована вчена рада протягом місяця після захисту дисертації повинна надіслати до МОН атестаційну справу здобувача наукового ступеня.

“У МОН розглядаються документи атестаційних справ здобувачів наукових ступенів та проводиться експертиза дисертацій з метою здійснення контролю за дотриманням спеціалізованими вченими радами вимог нормативно-правових актів з питань атестації наукових кадрів. Дисертація та атестаційна справа здобувача наукового ступеня кандидата наук із державного управління І.В. Киви будуть розглянуті відповідно до затвердженої процедури”, – пояснили у міністерстві.

Спочатку фахівці Міносвіти перевіряють на відповідність вимог нормативно-правовим актам, далі проводиться експертиза дисертації експертною радою МОН із державного управління, у складі якої працюють провідні науковці у галузі державного управління. Міносвіти за рішенням експертної ради може надсилати дисертацію та атестаційну справу здобувача для додаткового розгляду (колективного рецензування):

• до іншої спеціалізованої вченої ради в установленому МОН порядку;

• до закладу вищої освіти або наукової установи.

Якщо під час проведення експертизи дисертації встановлено порушення спеціалізованою вченою радою вимог нормативно-правових актів з питань атестації наукових кадрів, то МОН скасовує рішення ради про присудження наукового ступеня та вживає заходів.

“Станом на 27 квітня 2021 року атестаційна справа здобувача наукового ступеня кандидата наук із державного управління Іллі Киви до МОН України не надходила, тому документально підтвердженого факту успішного захисту дисертації Іллею Кивою у спеціалізованій вченій раді Д 26.891.02 Інституту підготовки кадрів державної служби зайнятості у міністерстві немає”, – повідомили у Міносвіти.

Нагадаємо, 26 квітня народний депутат від “Опозиційної платформи – За життя” Ілля Кива захистив кандидатську дисертацію – “Механізми впливу громадянського суспільства на державне регулювання правоохоронної діяльності (на прикладі країн ЄС та України)”.

Захист відбувався в Києві у державному Інституті підготовки кадрів держслужби зайнятості.

22 березня 2021 року на сайті Міністерства освіти та науки України було оприлюднено повідомлення про захист дисертацій на здобуття наукового ступеня кандидата наук, серед яких  робота народного депутата Іллі Киви.
Науковим керівником праці став доктор наук із державного управління, професор, перший заступник директора Всеукраїнської громадської організації “Центр досліджень проблем публічного управління” Володимир Гурковський.

Читайте також:
Кандидат наук з УКУ спалив диплом та відмовився від звання на знак протесту проти Киви-науковця

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна