Бразилія відмовилася від російської вакцини “Спутник”

 

Влада Бразилії відмовилася від імпорту російської вакцини “Спутнік V” проти COVID-19 після того, як регулятор контролю якості медпреператів, відомий як Anvisa, 26 квітня вказав на ризики застосування через відсутність інформації, що гарантує безпеку, якість та ефективність вакцини.

Про це пише агентство Reuters.

Вирішальною проблемою, яку назвали у Anvisa, стала наявність аденовірусу у вакцині і побоювання, що він може відтворюватися. Регулятор назвав це “серйозним” дефектом.

Правління Anvisa, що складається з п’яти осіб, одноголосно проголосувало проти російської вакцини після того, як технічний персонал регулятора виявив “невід’ємні ризики” і “серйозні” дефекти в препараті, посилаючись на відсутність інформації, яка гарантує безпеку вакцини, її якість та ефективність.

“Спутнік V” був схвалений в декількох країнах світу. Це вакцина на основі аденовірусу людини, що викликає простуду.
Вакцина перебуває на розгляді Європейського агентства з лікарських засобів (EMА). Угорщина вже почала використовувати її, попри відсутність схвалення від EMA. Словаччина теж замовила російську вакцину, але призупинила застосування, назвавши отриману партію такою, що не відповідає заявленим раніше критеріям.

Читайте також:
На тлі дипскандалу Чехія відмовилася від російської вакцини “Спутник V”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна