США можуть призначити спецпредставника на Донбасі, – Єрмак

 

Керівник офісу президента України Андрій Єрмак у контексті підтримки України з боку Сполучених Штатів повідомив, що зараз обговорюється призначення спеціального представника щодо врегулювання та припинення російсько-української війни.

Про це він заявив в інтерв’ю виданню “Ліга”, опублікованому в понеділок, 26 квітня.

“Якщо говорити про конкретні кроки, то сьогодні активно обговорюється призначення спеціального представника США щодо врегулювання та припинення війни на Донбасі. Дуже важливо, щоби така людина з’явилася. Також обговорюється зближення нашої позиції і тісніше співробітництво у військово-оборонній сфері. І плюс підтримка Сполученими Штатами отримання ПДЧ (плану дій щодо членства в НАТО, – “Н”) Україною”, – сказав голова офісу президента.

Відповідаючи на запитання, як швидко може відбутися призначення спецпредставника, Єрмак зазначив, що “тісні контакти на рівні держсекретаря і адміністрації свідчать про те, що таке рішення може бути прийнято достатньо швидко“.

Нагадаємо, наприкінці минулого року міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна виступає за створення у ЄС позиції спеціального представника щодо Криму.

Читайте також:
Зеленський призначив нового посла України в США та нарізав перші задачі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна