Зеленський призначив нового посла України в США та нарізав перші задачі

 

Президент України Володимир Зеленський призначив Оксану Маркарову Надзвичайним і Повноважним Послом України у США.

Відповідний указ він підписав у четвер, 25 лютого.

Вітаючи Оксану Маркарову з призначенням, глава держави зазначив, що її кандидатура має три ключові переваги: патріотизм, високий фаховий рівень та “дуже позитивне сприйняття у США”.

“Переконаний, що ці три чинники є формулою успіху для зміцнення стратегічного партнерства України та США”, – сказав Зеленський, якого цитує пресцентр ОПУ.

Глава держави наголосив, що пані послу необхідно зосередитися насамперед на налагодженні ефективного діалогу з адміністрацією нового президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена.
Також необхідно активно працювати з Конгресом США, підтримувати постійний діалог із законодавцями та зміцнювати двопартійну підтримку України.

“Володимир Зеленський акцентував увагу на важливості залучення США до процесу врегулювання на Донбасі, а також до зусиль з деокупації Криму. Окрему увагу президент приділив необхідності посилення санкцій Сполучених Штатів проти Росії, зокрема щодо проєкту “Північний потік – 2”, – йдеться в пресрезілі Банкової.

Принципово важливою є й підтримка Вашингтоном євроатлантичного курсу України, передусім у питанні ухвалення рішення НАТО щодо надання Україні ПДЧ, додають в офісі президента.

Також, за словами глави держави, серед основних завдань нового Посла України у США – сприяти продовженню підтримки з боку Сполучених Штатів внутрішньої трансформації нашої держави для покращення добробуту українських громадян.

“Також я впевнений, що Оксана Маркарова покаже приклад у розвитку економічної дипломатії: у залученні прямих іноземних інвестицій в Україну, у просуванні українського експорту та відстоюванні інтересів українського бізнесу, що є особливо важливим питанням для всіх наших дипломатичних представників і чого я від них вимагаю”, – сказав Президент.

Читайте також:
Україна отримала агреман на призначення Маркарової послом у США, – Єнін

Ексміністру Маркаровій вручили французький орден за поставку в Україну гелікоптерів Airbus

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна