На Херсонщині перевірили бойову готовність підрозділів протиповітряної оборони. ВІДЕО

 

У Херсонській області на одному з полігонів бойової підготовки тривають навчання підрозділів протиповітряної оборони, що несуть бойову службу на межі з тимчасово окупованою територією АР Крим.

Про це інформує служба зв’язків з громадськістю Командування Об’єднаних сил ЗСУ.

За словами командувача Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенанта Сергія Наєва, бойові обслуги зенітно-ракетних комплексів і розрахунки зенітних установок під час тактико-спеціальних навчань намагаються уникати шаблонності та діяти непередбачувано для умовного противника. Але водночас усі заходи бойової підготовки відпрацьовуються в умовах, максимально наближених до бойових.

“Для військовослужбовців під час тренувань завжди в нагоді досвід, набутий під час участі в Антитерористичній операції та операції Об’єднаних сил на території Донецької та Луганської областей, тому щоразу основна увага приділяється інженерному обладнанню вогневих позиції, їх охороні та обороні, а також швидкій зміні позицій”, − наголосив генерал-лейтенант.

Цього разу підрозділи здійснили марш у визначений район, розгортання комплексів, пошук і умовне знищення повітряних цілей.

Захід мав на меті вдосконалити вишкіл екіпажів і розрахунків, а також майстерність володіння тактичними прийомами ведення протиповітряного бою.

“Проведені навчання та вмілі дії військовослужбовців засвідчили те, що повітряний простір півдня знаходиться під надійним контролем Об’єднаних сил Збройних сил України”, – зазначив Сергій Наєв.

Читайте також:
Артилерія і танки ЗСУ під Кримом відпрацювали знищення противника, який хотів прорвати лінію оборони

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна