Апеляційний суд визнав законним проспект Бандери в Києві

 

Шостий апеляційний адміністративний суд визнав законним перейменування Московського проспекту на проспект Степана Бандери та чотирьох інших вулиць столиці.

Про це в четвер, 22 квітня, поінформував у фейсбуці адвокат В’ячеслав Якубенко.

“Апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції про незаконність перейменування. Суд повністю задовольнив апеляції Київської міської ради, партії “Свобода”, П. Богомазова, та Українського інституту національної пам’яті (який я мав честь представляти в апеляції)”, – йдеться в повідомленні.

Таким чином визнано законним відповідне рішення Київради від 7 липня 2016 року №559/559 “Про перейменування вулиць, проспектів та провулків у місті Києві”, яким було перейменовано:

  • вулицю Баумана — на вулицю Януша Корчака;
  • вулицю Кутузова — на вулицю Генерала Алмазова;
  • вулицю Суворова — на вулицю Михайла Омеляновича-Павленка;
  • провулок Кутузова — на провулок Євгена Гуцала;
  • проспект Московський — на проспект Степана Бандери.

Нагадаємо, 25 червня 2019 року Окружний адміністративний суд Києва вперше скасував рішення Київської міської ради про перейменування двох проспектів на честь Бандери та Шухевича.

У грудні 2019 року Апеляційний суд Києва підтвердив законність перейменування проспектів Московського та Ватутіна на проспекти Степана Бандери та Романа Шухевича, проти чого виступають проросійські сили.

28 січня 2021 року Окружний адміністративний суд Києва знову визнав протиправним і скасував рішення Київської міськради “Про перейменування вулиць, проспектів та провулків у місті Києві”.
Позов для цього подавала громадська спілка “Громадський контроль і порядок”.

Читайте також:
Стадіон “Арена Львів” хочуть перейменувати на честь Степана Бандери

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна