Кліматичний саміт: Байден заявив про намір США вдвічі скоротити викиди до 2030 року

 

Президент США Джо Байден пообіцяв удвічі скоротити викиди парникових газів у США до 2030 року в порівнянні з рівнем 2005-го.

Про це він сказав на початку онлайн-саміту з питань зміни клімату за участі 40 світових лідерів у День Землі, 22 квітня, передає “Радіо Свобода”.

“Це десятиліття, коли ми повинні ухвалювати рішення, які дозволять уникнути найгірших наслідків кліматичної кризи”, – зазначив Байден.

За його словами, Сполучені Штати до 2030 року планують знизити викиди парникових газів на 50-52% порівняно з показником 2005 року, а до 2050-го – створити “економіку з нульовими викидами”.

Як відомо, адміністрація Джо Байдена знову приєднала США до Паризької кліматичної угоди 2015 року, щойно він став президентом, скасувавши рішення попереднього президента Дональда Трампа.

Напередодні саміту Японія, третя за величиною економіка світу, підвищила свої плани щодо скорочення викидів вуглецю до 46 відсотків до 2030 року – із раніше заявлених 26 відсотків.

Європейський союз 21 квітня офіційно зобов’язався скоротити викиди до 2030 року щонайменше на 55% в порівнянні з рівнем 1990 року.

Велика Британія заявила, що має намір до 2035 року скоротити викиди щонайменше на 78 відсотків в порівнянні з базовим рівнем 1990 року.

Дводенна онлайн-зустріч, в якій беруть участь глави близько 40 країн – зокрема Китаю, Франції, Росії, Індії, країн Перської затоки, європейські та азійські союзники США, Папа Римський, глави ООН, НАТО та ін. – розглядається як важлива підготовка до конференції ООН щодо клімату в Глазго (Шотландія) у листопаді.

Читайте також:
Українська дослідниця зі станції “Академік Вернадський” виграла грант на вивчення змін клімату

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна