США офіційно повернулися до Паризької кліматичної угоди

 

Сполучені Штати офіційно повернулися до Паризької кліматичної угоди. Про цей намір президент країни Джозеф Байден заявив у перший день перебування на посаді.

Про це в п’ятницю, 19 лютого, інформує “Радіо Свобода”.

Повернення до кліматичного пакту позитивно сприйняли світові лідери, основна увага зараз зосереджена на тому, що планують США зробити для скорочення викидів парникових газів.

Напередодні генеральний секретар ООН Антоніу Ґутерріш заявив, що повернення Сполучених Штатів до угоди “дуже важливе”, а колишня очільниця ООН з питань клімату Крістіана Фігерес нарікала на втрату часу в боротьбу зі зміною клімату без участі найбільшої економіки світу.

Нагадаємо, колишній президент США Дональд Трамп повідомив у 2017 році, що Вашингтон вийде з угоди, заявивши, що продовження участі в ній може принести економічний збиток. Вихід Сполучених Штатів офіційно набрав чинності 4 листопада 2020 року, на наступний день після виборів у США, на яких Трамп програв Байдену.

Адміністрація Байдена заявила, що оголосить свої цілі щодо скорочення викидів до Дня Землі, який відзначається в квітні.

Понад 120 країн пообіцяли до середини століття мати нульові викиди парникових газів.

Читайте також:
“Радіація проникає в горизонти питної води”: Кравчук в ООН застеріг про екологічну катастрофу на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна