США надають $155 мільйонів на розвиток України

 

Сполучені Штати Америки через Агентство з міжнародного розвитку (USAID) оголосили про надання нашій державі додаткового фінансування на розвиток у розмірі 155 млн доларів.

Про це у вівторок, 20 квітня, інформує Урядовий портал.

“У тісному партнерстві з Кабінетом Міністрів України USAID спрямовуватиме свою діяльність на покращення життя українців. Додаткові ресурси будуть використані в цьому році для вирішення низки ключових питань у різних сферах розвитку України”, – ідеться у повідомленні.

На підтримку зростання економіки та поліпшення стану здоров’я українців будуть виділені 34 млн доларів. Фінансування стосується заходів у таких сферах:

  • відновлення України після пандемії COVID-19 шляхом поліпшення якості основних медичних послуг для українців;
  • підвищення прозорості та розширення економічних можливостей в енергетиці, сільському господарстві та фінансовій галузі, аби сприяти зростанню довіри з боку інвесторів, залученню інвестицій та підвищенню економічної стійкості малого і середнього бізнесу;
  • надання допомоги у розвитку земельного ринку як рушія економічного зростання та надходження інвестицій в аграрний сектор.

Також кошти будуть спрямовані на вдосконалення заходів із протидії корупції. На цю мету виділені 14 млн доларів, які підуть на:

  • підтримку реформ та забезпечення захисту антикорупційних інституцій з метою протидії вкоріненим інтересам, аби всі ресурси України використовувалися на благо її народу;
  • зменшення обсягів корупційних дій у сфері охорони здоров’я та надання Україні допомоги у закупівлі життєво необхідних лікарських засобів з метою скорочення неофіційних виплат з боку пацієнтів та забезпечення доступу до якісних медичних препаратів за нижчою ціною;
  • підтримку подальшого розвитку платформ електронного врядування, які спрощують доступ громадян до послуг та оптимізують процес отримання ними пенсій, виплат по безробіттю.

На протидію російській агресії виділено 63 млн доларів. Вони будуть спрямовані на:

  • захист прав людини та забезпечення доступу до правосуддя українцям, що постраждали від агресії, яку підтримує Кремль;
  • зниження енергетичної та економічної залежності України від Росії шляхом сприяння підключенню до енергетичної мережі Європи, а також зміцнення українських підприємств, які працюють на сході країни;
  • розширення доступу громадян до якісної та об’єктивної інформації з метою протидії зловмисному впливу та дезінформації, підтримки євроінтеграції та посилення демократичних процесів в Україні.На зміцнення демократії та врядування виділено 44 млн доларів. Вони будуть спрямовані на:
  • розширення судової реформи з метою розбудови більш незалежної системи, яка гарантує дотримання норм верховенства права та рівний доступ до правосуддя, щоб українці почувалися впевненими у тому, що судова система забезпечує кращу відповідність принципам рівності, неупередженості та справедливості;
  • зміцнення новостворених об’єднаних територіальних громад та забезпечення ширшого надання якісних послуг для сприяння просуванню реформи децентралізації;
    заохочення молодіжного лідерства та інновацій, а також участь у побудові демократичної, плюралістичної, європейсько орієнтованої України.

Нагадаємо, нещодавно глава офісу президента Андрій Єрмак закликав США розмістити ракетні комплекси Patriot на території України.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що Сполучені Штати Америки повинні, “окрім слів, ще щось зробити для того, щоб Україна стала членом НАТО“.

Читайте також:
США можуть збільшити кількість інструкторів для української армії

“Настав час для деескалації”: що сказав Байден у зверненні з приводу України і РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна