Події на сході України – це напад на всіх нас, – МЗС Литви

 

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що санкції проти Російської Федерації можуть бути одним зі способів її стримування.

Про це дипломат заявив під час відеоконференції Ради Євросоюзу з закордонних справ, передає “РБК-Україна”.

“Ми не повинні себе обманювати. Те, що відбувається на сході України, – це не просто напад на цю країну. Це напад на всіх нас, наші цінності і демократичний світ. Росія намагається підірвати довіру до наших зобов’язань перед партнерами. Зараз дуже важливо стежити за подальшими кроками Російської Федерації. Наша відповідь не менш важлива. Санкції можуть бути одним зі способів стримування”, – сказав він.

Дипломат наголосив, що країни – члени ЄС “повинні разом ясно дати зрозуміти Росії, що її агресія проти суверенної держави буде мати серйозні наслідки”.

Також Ландсбергіс закликав колег “скористатися можливістю, проявити солідарність з Україною і побачити ситуацію своїми очима”.

Нагадаємо, нещодавно Габріелюс Ландсбергіс заявив, що Литва запропонує союзникам по НАТО надати Україні план дій щодо членства, який дозволить країні стати членом Північноатлантичного Альянсу.

Читайте також:
Глави МЗС країн Балтії виступили зі спільною заявою після зустрічі в Києві

Стефанішина: Україна очікує від міжнародних партнерів посилення санкцій і протидії гібридним атакам з боку РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна