Стефанішина: Україна очікує від міжнародних партнерів посилення санкцій і протидії гібридним атакам з боку РФ

 

Віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина заявила, що Україна очікує від міжнародних партнерів посилення санкцій та протидії гібридним атакам з боку Російської Федерації.

Про це урядовиця написала у вівторок, 13 квітня, у фейсбуці.

“Ми адекватно оцінюємо загрози, але й нас не паралізує політика залякування, яку застосовує Кремль, щоб зупинити курс реформ. Ба більше, ми мобілізуємо міжнародну підтримку на противагу гібридним загрозам з боку Росії… Ескалація на Донбасі може стати своєрідним краш-тестом для наших партнерів. Тож ми очікуємо підтримки чіткими діями: посиленням санкцій, припиненням будівництва “Північного потоку-2″, протидії гібридним атакам з боку агресора”, – зазначила Стефанішина.

За її словами, керівництво Росії наполегливо йде шляхом міжнародної ізоляції.

“Погрози використання військової сили щодо України ніщо інше, як черговий спосіб підняти рейтинги Путіна напередодні виборів в Думу”, – додала віцепрем’єрка.

Стефанішина наголосила, що незважаючи на це, Україна за підтримки міжнародних партнерів послідовно тримаємо чіткий курс на європейську та євроатлантичну інтеграцію.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський нещодавно заявив, що Україна готова до російського вторгнення, яке може статися будь-коли.

Читайте також:
Блінкен та Столтенберг обговорили агресивне скупчення російських військ біля України

“Руки геть від України”: найбільша фракція парламенту ЄС попередила Путіна про наслідки у разі загострення агресії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна