Глави МЗС країн Балтії виступили зі спільною заявою після зустрічі в Києві

 

Міністри закордонних справ Латвії, Литви та Естонії у спільній заяві, до якої приєднується і Україна, закликали Росію припинити провокаційні дії та висловили підтримку прагненням України до членства у ЄС та НАТО.

Текст заяви оприлюднило в четвер, 15 квітня, МЗС України.

У ній міністри висловлюють підтримку суверенітету та територіальній цілісності України у межах її міжнародно визнаних кордонів.

“Ми також підтримуємо її прагнення європейського та євроатлантичного членства, як це було заявлено у декларації Бухарестського саміту НАТО, та заохочуємо Україну продовжувати необхідні реформи для досягнення цієї мети”, – зазначають вони.

Глави МЗС висловлюють жаль з приводу того, що Росія продовжує нарощувати сили поруч з українським кордоном та в окупованому Криму.

“Ми закликаємо Росію припинити свої провокації, а також розвіяти всі занепокоєння, продемонструвавши прозорість відповідно до механізму зниження ризиків згідно з Віденським документом та дотримуючись принципів та зобов’язань ОБСЄ”, – наголошують вони, зазначаючи, що вітають відданість України політичному вирішенню конфлікту.

Глави МЗС додають, що прагнуть поглиблювати співпрацю між країнами у сфері безпеки та оборони, обмінюватися інформацією, протидіяти агресивній пропаганді та дезінформації, гібридним загрозам та координувати зусилля для вирішення спільних викликів у сфері енергетичної безпеки.

Читайте також:
МЗС України зреагувало на закриття Росією частини акваторій Чорного моря

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна