ФСБ прийшла з обшуком до кримських татар у Білогірському районі півострова

 

Співробітники ФСБ прийшли з обшуком в будинок кримського татарина Сейрана Таймазова в селі Курське Білогірського району.

Слідчі дії стартували у вівторок 20 квітня о 14:00, повідомили активісти громадського об’єднання “Кримська солідарність”.

За їхніми даними, в будинку перебувають тільки батьки Таймазова.

“На місці працюють співробітники ФСБ, зараз тут тривають слідчі заходи. Громадського захисника “Кримської солідарності” і активістів на територію двору не пропускають. Сам Сейран Таймазов, за словами родичів, з 2016 року не живе в Криму”, – йдеться у повідомленні.

Громадський захисник “Кримської солідарності” Мустафа Сейдаллієв у відеокоментарі об’єднанню уточнив, що біля будинку Таймазова збираються “близькі та знайомі, щоб дізнатися, що ж там насправді відбувається”.

“Які органи працюють наразі – нам невідомо. На всі питання правоохоронні органи відмовляються відповідати, документи не надають, в будинок нас не пускають. Про все, кажуть, дізнаєтеся після того, як ми поїдемо”, – розповів Сейдаллієв.

Публічно російські силові відомства обшуки, що проводяться в Криму 20 квітня, поки що не коментували

Підкреслимо, що, за даними правозахисників, у Криму російські силовики за три місяці затримали 126 кримських татар.

Читайте також:
В окупованому Криму російські силовики під час обшуків затримали сімох кримських татар

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна