В окупованому Криму російські силовики під час обшуків затримали сімох кримських татар

 

Вранці в середу, 17 лютого, російські силовики в окупованому Криму провели обшуки в будинках кримських татар у Білогірську, Бахчисараї, Сімферополі, Севастополі та Совєтському районі півострова.

Як повідомляє “РБК-Україна” з посиланням на правозахисницю Луфтіє Зудієву, окупанти затримали семеро людей.

Так, затримано Абдулборія Махамадамінова (Совєтський район), Азамата Еюпова (Білогірськ), Тимура Ялкабова (Сімферополь), Олега Федорова (Бахчисарай), Ернеста Ібрагімова (Бахчисарай), Ленура Сейдаметова (Сімферополь), Яшара Шіхаметова (Севастопольський район).

Затриманих доставляють в будівлю УФСБ Криму. Адвокати уклали угоду з родичами і направляються до своїх підзахисних.

У будинку Абдулоборія Махамадамінова слідчі заходи пройшли дуже швидко, співробітники ФСБ нікому не представилися.

“Я накрилася ковдрою. Сказала їм, що господар будинку на вулиці. Вони всі вийшли. Я встала і швидко одяглася. Привели чоловіка сюди. Я тільки почула, що вони шукають Сейдалієва. Вони його допитували. Потім двоє чоловіків зайшли, пройшлися по кімнаті. Толком нічого не шукали. Запитали тільки, чи є які-небудь книги. Мені ніхто не представлявся. Переодягнувся чоловік, вони його забрали і відвезли. Підійшов один і сказав: “Зараз ми повеземо вашого чоловіка до Сімферополя. Поставимо пару питань. Він відповість і повернеться, якщо все буде добре. Якщо ні, то ми його залишимо”, – розповіла дружина затриманого.

У ФСБ заявили, що обшук проводять рамках кримінальної справи. Родичам на місцях проведення слідчих заходів слідчі заявили, що затриманим закидають статтю 205.5 Кримінального кодексу РФ (тероризм).

Серед затриманих є активісти “Кримської солідарності” та проєкту для дітей політв’язнів “Кримське дитинство”. Азамат Еюпов – учасник протестної акції кримських татар на Красній площі в Москві в липні 2019 року.

Читайте також:
На Херсонщині помер член Щасливцевського сільського меджлісу, – Чубаров

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна