Український фільм про родину з Красногорівки “Земля блакитна, ніби апельсин” отримав приз кінофестивалю в Сіетлі

 

Український документальний фільм “Земля блакитна, ніби апельсин” про життя у прифронтовій Красногорівці отримав приз на Міжнародному кінофестивалі в американському Сіетлі.

Про це в понеділок, 19 квітня, повідомила його режисерка Ірина Цілик у фейсбуці.

“Сіетл наш! “Земля блакитна, ніби апельсин” отримала гранд журі приз в категорії документального кіно фестивалю в Сіетлі”, – написала вона.

На сайті зазначено, що фільм Цілик переміг у категорії Documentary Competition Grand Jury Prize.

Міжнародний кінофестиваль у Сіетлі (SIFF) проводиться щороку в місті Сіетл, штат Вашингтон, із 1976 року та є одним із найбільших кінофестивалів у Північній Америці. Він пропонує різноманітний асортимент переважно незалежних та іноземних фільмів, а також значний перелік документальних стрічок.

У фільмі “Земля блакитна, ніби апельсин” йдеться про сім’ю, яка живе в “червоній зоні” Донбасу, де вже шостий рік тривають воєнні дії.
Буденність для цивільних людей у прифронтовій зоні докорінно змінилася. 36-річна Ганна сама виховує чотирьох дітей. Обстріли у Красногорівці, де живуть герої стрічки, не припиняються.
Але, незважаючи на всі труднощі, ця родина є дуже дружною і життєрадісною. Мама й діти мають захоплення, грають на музичних інструментах і знімають самотужки фільми про своє життя під час війни.

Читайте також:
Режисерка Цілик відмовилася від почесного звання, наданого Зеленським

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна