У Балтійському морі почалися протимінні навчання НАТО Open Spirit

 

У Балтійському морі в понеділок, 19 квітня, стартували традиційні весняні навчання мінних тральщиків НАТО Open Spirit.

Про це інформує сайт Естонської громадської телерадіомовної компанії.

У навчаннях візьме участь 21 корабель із одинадцяти країн, зокрема кораблі Першої постійної протимінної групи НАТО.

Керують навчаннями ВМС Естонії.

“Щорічна операція Open Spirit має вирішальне значення для позбавлення вод Балтійського моря від нагромаджених тут із часів Першої та Другої світових воєн усіх боєприпасів і для зниження загроз рибальству, морським шляхам і довкіллю. Крім того, вона сприяє співпраці між ВМС Естонії та іншими країнами, що беруть участь в операції”, – сказав командир Першої постійної протимінної ескадри НАТО капітан-лейтенант Ян Вейхерс, передає “Інтерфакс-Україна”.

Перша постійна протимінна група є однією з чотирьох аналогічних частин швидкого реагування під командуванням військово-морських сил НАТО.

Вони мають бути готові бути направленими в різні місця світу протягом п’яти днів. Цього півріччя до основного складу Першої протимінної ескадри входять кораблі Німеччини, Норвегії, Бельгії, Нідерландів, Сполученого королівства та Естонії.

Протимінна операція Open Spirit проводиться щороку в різних країнах Балтії. Минулого року операцією керували ВМС Латвії.

Читайте також:
Глави МЗС країн Балтії виступили зі спільною заявою після зустрічі в Києві

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна