У Жованці окупанти закинули протипіхотні міни “Отек” просто на сільське подвір’я. ВІДЕО ЗНИЩЕННЯ

 

У ніч на 19 квітня російські окупанти закинули в житловий сектор селища Жованка (район Зайцевого, що під Горлівкою) протипіхотні міни ПОМ-2, заборонені Оттавською конвенцією.

Як передає “Новинарня“, відео з виявленням та знищенням мін показала пресслужба 10-ї окремої протипіхотної бригади ЗСУ, яка тримає оборону на Горлівському напрямку.

Як показано у відеосюжеті, в фіксації мін беруть участь офіцери української сторони СЦКК.

Військові констатували, що міни ПОМ-2 “Отек”, скинуті з російського боку за допомогою безпілотників, упали просто на сільському подвір’ї біля гаража. На відео зафіксовано дві такі міни.

“Оттавська конвенція, яку підписала Україна, заборонила використання протипіхотних мін ПОМ-2 “Отек”. В Україні їх немає, та й на озброєнні вони не перебувають. Але Росія вчергове – саме так, як притаманно лише їй, підступно та цинічно – (…) продовжує намагатися вбити українців цією смертельною залізякою. Задля чого? Щоб налаштувати проти військових та влади України місцевих? Щоб принести горе та страждання?” – ідеться в дописі на ФБ-сторінці 10-ї прикарпатської огшбр.

“На щастя, вони (міни) були вчасно виявлені та знищені”, – йдеться в сюжеті.

Українські військові ліквідували ці міни пострілами з автоматичної зброї, після чого міни вибухнули – просто поруч із білизною, що сушиться на мотузках.

“Дякувати Богу, сьогодні ніхто не постраждав”, – зазначили в “Едельвейсі”.

Нагадаємо, 10-ї бригада також показала, як 17 квітня російські окупанти обстріляли житловий сектор у Жованці.

Нагадаємо, з початку березня 2021 року під Горлівкою внаслідок бойових дій загинули дев’ять “едельвейсів” – воїнів 10 огшбр.

Читайте також:
Окупанти накрили вогнем 120-мм артилерії район Південного

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна