Синод у Москві “спалив” агента, якого відряджають до ЄС із “Хмельницької єпархії РПЦ”

 

Андрій Ковальов,
громадський активіст, журналіст, політолог, історик, краєзнавець, релігієзнавець, колишній заступник голови Інформаційного управління УПЦ КП

Про агентів спецслужб у рясах і фікцію “самоврядності” так званої “Української православної церкви” (Московського патріархату) (FB)

Серед журналів крайнього засідання Синоду Російської православної церкви 15 квітня знаходимо інформацію про агентів розвідки Російської Федерації, яких відправляють для служіння закордоном.

Не можу стверджувати, що всі ці священики працюють у ФСБ, чи ГРУ, але в совєцький час офіційною легендою прикриття багатьох резидентів розвідки було саме священиче служіння. Ці священики активно працювали у царині розвідки в середовищі антисовєцької російської, української, білоруської діаспор.

Московський патріархат змушений публікувати це важливе з точки OSINT-розслідувань джерело, оскільки рішення Синоду є офіційною підставою просити про візу і дозвіл на проживання та служіння в іншій державі на досить довгий термін.

Запис у журналі РПЦ від 15 квітня 2021 року

Але не це найважливіше в цьому журналі Синоду РПЦ.

Агентів РПЦ відряджають до Німеччини, Іспанії, Португалії, Єгипту. І поруч зі Кокшетауською та Бузулуцькою єпархіями РПЦ згадується якась “Хмельницька єпархія РПЦ”.

Стоп! У РПЦ немає Хмельницької єпархії! Хмельницька єпархія є підрозділом так званої самоврядної “Української православної церкви”, яку ми знаємо, як “Московський патрірахат в Україні”.

І долю позаштатного клірика Хмельницької єпархії протоієрея Миколи Єфимчука має вирішувати не Синод РПЦ в Москві, а так званий синод так званої УПЦ (МП) у Києві.

Тобто своїм рішення Синод РПЦ у Москві на чолі з Кірілом (Гундяєвим)

визнав, що так звана самоврядність Московського патрірахату в Україні – це фікція!

Це означає, що не існує ніякої міфічної, самоврядної “УкрАінской православной церкві”, а є просто єпархії Російської православної церкви в Україні під прямим керівництвом з Москви.

Українці, вас дурять! Не існує ні самоврядної, ні тим паче незалежної УПЦ МП!

Російська православна церква – релігійна організація з духовним центром у державі-агресорі – відправляє у відрядження громадянина України Миколу Єфимчука до країни Європейського Союзу. І це на восьмому році російсько-української війни!

А тепер уявіть теоретично, що іспанська контррозвідка ловить резидента-невдаху у священичому сані – тоді РПЦ може заявити, що це “якийсь невідомий бродячий громадянин України”?!!

Я думаю, що департаменту контррозвідки
Служби безпеки України варто перевірити громадянина України Ніколая Єфімчука (Миколу Єфимчука) з Хмельницького на предмет зв’язків зі спецслужбами країни-агресора Російської Федерації та з якою метою цей громадянин України за дорученням релігійної організації з центром у державі-агресорі їде до ЄС.

Можливо, хтось із друзів-народних депутатів міг би зробити запит до СБУ про цього громадянина?

Боюсь, що після історії з “вагнерівцями” це може стати новим шпигунським скандалом, до якого знову буде втягнута Україна.

Читайте також:
Болгарський суд став на бік урядовця, який назвав патріарха РПЦ Кирила “агентом КДБ”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна