Євросоюз аналізує ситуацію з обмеженням РФ свободи судноплавства біля Криму

 

В Європейському Союзі уважно аналізують ситуацію з обмеженням Росією на пів року свободи судноплавства в акваторії Чорного моря.

Про це у п’ятницю, 16 квітня, заявив речник ЄС з питань закордонних справ і політики безпеки Петер Стано, інформує “Європейська правда”.

“Щодо оголошення Росії. Ми взяли його до уваги, ми аналізуємо ситуацію. Міністри закордонних справ і верховний представник Боррель обговорять це питання у понеділок на засіданні Ради закордонних справ. Усі аспекти цієї події будуть взяті до уваги”, – сказав Стано.

За його словами, після завершення обговорення міністрами ЄС матимемо чітку та широку позицію щодо цього питання.

Стано нагадав, що ЄС є дуже чітким і твердим у своїй підтримці України, її суверенітету та територіальної цілісності.

Нагадаємо, 15 квітня Російська Федерація оголосила про закриття з наступного тижня до жовтня 2021 року частини акваторій Чорного моря в напрямку Керченської протоки для військових кораблів та державних суден інших країн під приводом військових навчань.

Читайте також:
ВМСУ підтвердили спробу росіян перешкоджати МБАКам на Азові

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна