ВМСУ підтвердили спробу росіян перешкоджати МБАКам на Азові

 

Пресцентр Військово-морських сил ЗСУ підтвердив факт російської провокації в ніч із 14 на 15 квітня на Азовському морі між катерами ФСБ та українськими МБАКами.

Лаконічний комантар поширила пресслужба ВМС надвечір у четвер, 15 квітня.

В українському флоті підкреслили, що такими діями РФ порушує норми Міжнародного морського права

“Сьогодні вночі в Азовському морі катери ФСБ РФ вчергове здійснили спробу перешкоджання законним діям катерної групи ВМС ЗС України, які знаходяться на бойовому чергуванні. Не зважаючи на провокації та цілеспрямовані дії росіян по обмеженню вільного судноплавства, катерна тактична група ВМС України продовжила виконувати поставлені завдання”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що українські моряки і надалі будуть забезпечувати безпеку України з морського напрямку, у тому числі в Азовському морі, керуючись виключно нормами Міжнародного морського права.

Нагадаємо, раніше моніторингова група BlaskSeaNews з посиланням на власні джерела з Азовського моря інформувала, що п’ять катерів Прикордонної служби ФСБ Російської Федерації здійснювали провокаційні маневри проти трьох українських малих броньованих артилерійських катерів в Азовському морі в ніч на 15 квітня 2021 року.
Інцидент трапився за 25 миль від Керченської протоки. Відомо, що українські МБАКи ескортували комерційні судна.

Підкреслимо, що провокація сталася на тлі заяв Росії, яка оголосила про закриття з наступного тижня до жовтня 2021 року частини акваторій Чорного моря в напрямку Керченської протоки для військових кораблів та державних суден інших країн під приводом військових навчань.
Міністерство закордонних справ України виступило з рішучим протестом у зв’язку із цими діями Російської Федерації та вимагає негайно скасувати рішення про незаконне закриття окремих акваторій Чорного моря.

Читайте також:
Американські есмінці, які прямували в Чорне море, залишаються в Середземномор’ї

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна