Викрадення і катування активістів Майдану Луценка і Вербицького: керівник “тітушок” Волков отримав 9 років ув’язнення

 

Бориспільський міськрайонний суд Київської області засудив до дев’яти років позбавлення волі Олександра Волкова, обвинуваченого в організації викрадення й катування майданівців Ігоря Луценка та Юрія Вербицького.

Про це в п’ятницю, 16 квітня, повідомив потерпілий у справі Луценко у фейсбуці.

Волкова визнали винним у катуванні, викраденні та протидії мирним зібранням (ст. 340, ч. 3 ст. 27 і ч. 3 ст. 146, 127 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, Волков на замовлення українського бізнесмена Олексія Чеботарьова організовував загони “тітушок” для протидії активістам Майдану, їхнього викрадення. Від викрадених майданівців вони зловмисники дізнатися про структуру протестного руху, його лідерів та джерела фінансування, пише “Громадське”.

Зокрема, за даними прокуратури, Волков організував та контролював викрадення з Олександрівської лікарні та катування майданівців Ігоря Луценка та Юрія Вербицького в січні 2014 року.

Сам Олександр Волков не визнає вини та переконує, що “в жодних злочинних справах не брав участь і про жодні злочинні плани інших людей йому не було відомо”.

“Це – рішення першої інстанції, і вступить в силу не раніше, ніж відбудеться розгляд в апеляії. Це підсумок трирічного судового процесу, виснажливого і часом дуже неспокійного. Нагадую, що у цій справі в СІЗО нині ще три людини, крім них, під судом один очно, інших два – заочно. Більшість викрадачів, а особливо з організаторів і спонсорів цього злочину, зараз ховає у себе Росія”, – наголосив Ігор Луценко.

Як інформувала “Новинарня“, активістів Революції Гідності Ігоря Луценка та Юрія Вербицького викрали з приміщення Олександрівської лікарні 21 січня 2014 року. Їх катували і покинули в лісі. Луценку вдалося вижити після цих подій, Вербицький помер 22 січня біля села Гнідин під Києвом (Бориспільський район).

Олександр Волков був взятий під варту терміном на 60 діб без застави рішенням Печерського райсуду Києва 29 липня 2017 року.

За даними прокуратури, Волков контактував із безпосереднім організатором та координатором викрадення – громадянином Неживовим, начальником служби безпеки. При цьому під час одного з контактів Волков перебував в офісі бізнесмена Олексія Чеботарьова “Чеби”, якого правоохоронці підозрюють в організації та координації дій “тітушок”.

12 березня 2020 року повідомило, що затримало ще одного підозрюваного в участі у злочинній організації, яка викрала та катувала Ігоря Луценка та Юрія Вербицького.
Того ж дня торік Печерський районний суд Києва взяв під варту Сергія Мисливого, підозрюваного у справі викрадення та катування Луценка та Вербицького.

Читайте також:
“Бачте, пальці криво позросталися!” Майданівці, жорстоко побиті на Інститутській, дали свідчення у справі командира харківського “Беркута” Лукаша

ЄСПЛ звинуватив Україну в численних порушеннях прав людини під час Революції Гідності

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна