ДБР затримало другого підозрюваного у викраденні Луценка та Вербицького

 

Слідчі Державного бюро розслідувань спільно зі Службою безпеки України 12 березня затримали другого підозрюваного в участі у злочинній організації, яка викрала активістів Євромайдану Ігоря Луценка та Юрія Вербицького.

Про це в четвер, 12 березня, звітує пресслужба ДБР.

Згідно з повідомленням, цьому чоловікові ще 27 лютого повідомили про підозру в участі в злочинній організації (ч. 1 ст. 255 ККУ) та незаконному позбавленні волі і викраденні людини (ч. 3 ст. 146 ККУ).

Коли він не з‘явився на виклик, правоохоронці отримали дозвіл слідчого судді на затримання.

“Слідством встановлено, що мешканець міста Біла Церква Київської області увійшов до злочинної групи із дев’яти тітушок організованої для викрадення та залякування активних учасників Євромайдану та незаконного перешкоджання мирним акціям протесту. 21 січня 2014 року близько 4:00 підозрюваний у складі цієї групи викрав із Олександрівської клінічної лікарні Києва активістів Ігоря Луценка та Юрія Вербицького. Після цього потерпілі зазнали катувань, а Юрій Вербицький внаслідок травм та переохолодження помер”, – йдеться у повідомленні речників Держбюро.

Наразі вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу.

У разі доведення вини, підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 12 років.

Читайте також:
Правоохоронці затримали Сергія Мисливого, підозрюваного у вбивстві Героя Небесної Сотні Вербицького

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна