УІНП презентував освітній проєкт “Діалоги про війну”

 

Український інститут національної пам’яті презентував новий освітній проєкт “Діалоги про війну”. Він стане в пригоді викладачам, методистам, вихователям.

Про це розповів під час онлайн-презентації голова Українського інституту національної пам’яті Антон Дробович.

Ініціатор проєкту – Герой України, співробітник ДП “Захист інформаційного простору” при Міністерстві культури та інформаційної політики Володимир Жемчугов. 

“Для Українського інституту національної пам’яті дуже важливо створювати популяризаційні історичні, наукові продукти, які допомагають нам пам’ятати важливі речі про те, хто ми є, чому ми тут, на цій землі, чого ми прагнемо, які наші цінності… Ми старалися створити такий проєкт, знайти таку форму, завдяки якій можна розповісти про важливі речі, які варто знати зараз, щоб не бути ошуканими і не постраждати від сусідів. І чесно, але доступно розповісти правду”, – цитує голову УІНП Антона Дробовича “Укрінформ”.

Водночас він додав, що цей проєкт дає нагоду поміркувати про питання, які стосуються оцінки війни, зокрема, “чи нормально, що в ХХІ столітті хтось на когось нападає з якихось варварських мотивів”.

“Я сподіваюся, цей проєкт відкриє діалог про війну, причини й наслідки, про мир, про гідність, про права людини і в шкільній аудиторії. Що наш проєкт допоможе вчителям, методистам, вихователям”, – сказав Дробович.

Володимир Жемчугов розповів, що проїхав понад 50 університетів по Україні з презентацією фільму “Бранці Кремля” і лекціями для студентів.

“Я запитував у викладачів, які у них є заходи патріотичного виховання, які матеріали. І більшість викладачів казали, що у них із цим проблема, немає контенту, немає методичок… Я радий, що ми зробили цей проєкт. Я брав участь у зйомках контенту, в роботі над сценарієм, спілкувався зі співробітниками Інституту національної пам’яті при розробці методичного матеріалу. Я зараз бачу, що для початку викладання уроків у школі все є, і ми можемо у 2021 році вже почати це робити”, – сказав Жемчугов.

Проєкт містить три відеорозмови учениці з ветеранами сучасної російсько-української війни на теми “Що таке війна?”, “Чому Росія прагне захопити Україну?” та “Що таке сучасна російсько-українська війна?” і методичні матеріали.

Матеріали адресовані для учнів 5-7 класів, розміщені на сайті УІНП, їх можна завантажити, також вони будуть на YouTube-каналі інституту. Вчителі без упереджень можуть використовувати їх як під час уроків, так і під час позакласних заходів.

Читайте також:
У рамках проєкту “Військо читає” Збройні сили отримають 50 тис. книг

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна