У Кремлі заявили про неможливість зустрічі Байдена і Путіна найближчим часом

 

Влада Російської Федерації не бачить можливості організувати двосторонню зустріч президента США Джо Байдена і президента РФ Володимира Путіна в найкоротші терміни.

Про це в четвер, 15 квітня, заявив прессекретар російського лідера Дмитро Пєсков, повідомляє “Інтерфакс”.

“Ні, двосторонню зустріч, зрозуміло, не вийде так швидко організувати. По-перше, питання, як і раніше, перебуває в стадії аналізу. По-друге, звичайно же, йдеться, напевно, про запланований наступного тижня кліматичний саміт”, – сказав Пєсков.

Він додав, що питання участі російської сторони в кліматичному саміті також знаходиться в стадії обговорення.

Відповідаючи на питання, чи буде рішення залежати від ухвалення США нових санкцій щодо РФ, він сказав: “Все буде залежати від того рішення, яке ухвалить глава держави”.

Пєсков зазначив, що нові обмежувальні заходи Вашингтона не сприятимуть зустріч Путіна і Байдена.

“Те, що, скажімо так, обговорювані, ймовірні санкції аж ніяк не сприятимуть такій зустрічі, це однозначно. Чи завадить або не завадить, це буде рішення президентів”, – зазначив він.

Нагадаємо, президент США Байден у розмові з російськи лідером Путіним запропонував провести переговори на території третьої країни.
Кремль зазначив, що сторони висловили готовність до продовження діалогу з найважливіших напрямків забезпечення глобальної безпеки.
Опісля кілька офіційно країн заявили, що готові прийняти зустріч двох лідерів, зокрема – Фінляндія та Чехія.

Читайте також:
США скасували переміщення двох військових кораблів до Чорного моря, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна