Прага офіційно пропонує прийняти зустріч Байдена і Путіна

 

Міністр внутрішніх справ Чехії Ян Гамачек, який також тимчасово очолив Міністерство закордонних справ, пропонує провести першу зустріч президента США Джозефа Байдена та російського лідера Володимира Путіна в Празі.

Про це в середу, 14 квітня, повідомляє сайт iDNES.

“Я відповів на оголошення президента Байдена, який закликав провести особисту зустріч з президентом Путіним у третій країні. Я доручив нашим послам у Вашингтоні та Москві запропонувати Прагу як можливе місце зустрічі, як було із самітом Обами-Медведєва. Але все на початковій стадії”, – заявив Гамачек.

Останньою великою політичною подією міжнародного значення в Чехії була зустріч президента США Барака Обами з російським колегою Дмитром Медведєвим, що відбулася 8 квітня 2010 року в Празі.

Президенти тоді підписали новий договір про скорочення ядерних арсеналів.

Нагадаємо, раніше також Фінляндія заявила, що готова прийняти можливу зустріч Путіна та Байдена.

Напередодні Байден у розмові з Путіним запропонував провести переговори на території третьої країни.
Кремль зазначив, що сторони висловили готовність до продовження діалогу з найважливіших напрямків забезпечення глобальної безпеки.

Читайте також:
Зеленський прокоментував свою розмову з Байденом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна