Київ і 12 областей: МОЗ оновив перелік “червоних” карантинних зон

 

Міністерство охорони здоров’я в четвер, 15 квітня, оновило розподіл карантинних зон. Показник госпіталізацій хворих із COVID-19 перевищено у 19 областях та в Києві, на “червоному” рівні перебуває столиця та 12 областей.

Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті МОЗ.

Згідно з оновленими даними, у “червоній” зоні перебувають Київ, Житомирська, Запорізька, Київська, Львівська, Миколаївська, Полтавська, Одеська, Сумська, Харківська, Хмельницька, Чернігівська та Чернівецька області.

Водночас у “жовтій зоні” станом на ранок 15 квітня перебувають три області: Івано-Франківська, Закарпатська та Херсонська.

Показник госпіталізацій вище за визначений у 60 на 100 тис. населення у 20 регіонах: Києві, Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Запорізькій, Київській, Луганській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Хмельницькій, Чернівецькій та Чернігівській областях.

У Києві цей показник станом на 14 квітня складає 90,8. Зайнятість ліжок із киснем у Києві станом на 14 квітня при визначеному показнику 65% – 80,4%.

Найвищий показник госпіталізацій станом на 14 квітня у Хмельницькій області – 126,8 на 100 тис. населення, Чернігівській – 95,6, Сумській – 93,2, Житомирській – 93,1.

Найвищий показник завантаженості ліжок із киснем станом на 14 квітня, окрім Києва, у Миколаївській області – 76,3%, Одеській області – 74,4%, Львівській – 74,1%, Київській – 73,5% при визначеному показнику 65%.

Усього індикатор наповненості ліжок із киснем перевищують столиця та вісім областей.

Читайте також:
В Україні за добу виявили понад 16,4 тис. нових COVID-хворих, померлих – 433

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна