Третій етап випробувань нової ізраїльської вакцини можуть провести в Україні, – посол Корнійчук

 

Україна запропонувала Ізраїлю провести на території нашої держави третій етап випробування ізраїльської вакцини проти COVID-19.

Про це повідомив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук у фейсбуці.

“Хочу подякувати усім делегатам за активну позицію у роботі та значний внесок у питанні досягнення домовленостей у співпраці з Ізраїлем. Спільними зусиллями ми вирішили низку важливих для нашої країни питань, зокрема, щодо взаємодії у галузі торгівлі, інвестицій, медицини та у питанні подолання пандемії COVID-19”, – зазначив дипломат.

Він наголосив, що важливим аспектом переговорів стало завершення Ізраїлем другого етапу випробувань своєї вакцини від COVID-19 у середині літа.

“Українська сторона запропонувала третій етап випробувань провести в Україні з подальшою можливістю виробництва вакцини, зокрема й на наших потужностях. Ізраїль наразі вивчає зазначену пропозицію та, я сподіваюсь, що вона буде сприйнята схвально. Вже чітко зрозуміло, що пандемія коронавірусної інфекції затягнеться не на один рік у світі. І виробництво вакцини, її доступність для наших громадян – питання дуже чутливе та важливе для нас”, – наголосив Корнійчук.

Нагадаємо, нещодавно українська делегація відвідала Ізраїль й провела перемовини щодо питань подолання пандемії COVID-19, вакцинації, торгівлі та ситуації на сході України.

Читайте також:
МОЗ уточнив протипоказання для вакцинації від коронавірусу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна