“Голос” пропонує призначати на посаду міністра оборони лише учасників АТО

 

Нардепи з “Голосу” пропонують призначати на посаду міністра оборони лише учасників антитерористичної операції.

Як повідомили “Новинарні” в пресслужбі нардепа Шараськіна у четвер, 15 квітня, у Верховній Раді України було зареєстровано проєкт Закону України “Про внесення змін до статті 9 Закону України «Про Кабінет Міністрів України” щодо переліку відомостей кандидата на посаду Міністра оборони України”.

Ініціаторами цього законопроєкту виступили народні депутати депутатської фракції “Голос” Андрій Шараськін, Наталія Піпа, Юлія Клименко, Галина, Васильченко Роман Лозинський, Ольга Стефанишина, Ярослав Юрчишин, Олександра Устінова, Соломія Бобровська, Володимир Цабаль.

Народні депутати пропонують внести зміни до процедури призначення міністра оборони України, а саме доповнити до подання на посаду копіями документів про статус учасника бойових дій або витяг з Реєстру волонтерів антитерористичної операції та копії документів щодо перебування безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення не менше ніж 6 місяців у період з 2014 року, у тому числі за сукупністю днів перебування в районах її проведення, у взаємодії із Збройними Силами, МВС, Національною поліцією, Національною гвардією, СБУ та іншими утвореними відповідно до законів України військовими формуваннями та правоохоронними органами.

“Міністр оборони зважаючи на збройну агресію Російської Федерації проти України, воєнної окупації значної частини державної території України та ведення гібридних бойових дій має відповідати додатковим вимогам щодо обізнаності про стан справ у ЗСУ та інших військових формуваннях з метою ефективного прийняття управлінських рішень та формування відповідної державної політики у сфері національної безпеки та оборони. А також мати чітку громадянську позицію”, – прокоментував Андрій Шараськін.

Народні депутати пропонують прийняти відповідні зміни щодо призначення Міністра оборони України до настання факту остаточного виведення та повної відсутності всіх збройних формувань Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях у порядку, визначеному Законом України “Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях”.

Читайте також:
Міністр оборони Британії ініціював переговори з Тараном щодо ескалації на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна