Під час “Пострілу пам’яті” в окупованій Керчі у військових РФ заклинило гармату. ВІДЕО

 

В Керчі на тимчасово окупованому РФ Кримському півострові на території колишнього морського вокзалу провели акцію “Постріл пам’яті”, на якій були заплановані залпи з двох гармат.

Захід відбувся в неділю, 11 квітня, в межах святкування Дня визволення міста від нацистських загарбників.

Як передає “Крим.Реалії”, гармати встановили таким чином, щоб постріли були спрямовані в море, в результаті гармати розгорнули в бік російського берега.

Після команди “Вогонь!” одна з установок дала осічку, тому російські військові швидко перемістилися до іншого знаряддя, з якого і зробили кілька пострілів.

Сайт “Керчь ФМ” передає, що в результаті пострілів в розташованій неподалік будівлі судноремонтного заводу вилетіли шибки.

Видання “Керчь – мой город” пише, що “мирні жителі, які ніколи не бачили міці гарматної стрілянини, були вражені гуркотом”.

Довідково:
У Керчі в неділю 11 квітня відзначають День визволення міста від нацистських загарбників. Керч була захоплена нацистськими військами 16 листопада 1941 року, але повернута радянськими силами вже 30 грудня. Вдруге місто було захоплене нацистськими силами 16 травня 1942 року. Спроба звільнити його в листопаді-грудні 1943 року завершилася невдало, але під контролем радянських військ залишився плацдарм у фортеці Єні-Кале. Два штурми Керчі 10-11 і 22-23 січня 1944 роки не принесли успіху, і лише в ніч на 11 квітня, після початку радянського наступу на Крим через Перекоп, нацистські ар’єргарди під містом були розбиті, і Керч була остаточно звільнена.

Читайте також:
В окупованій Керчі роздавали “125 грамів блокадного хліба”. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна