В окупованій Керчі роздавали “125 грамів блокадного хліба”. ФОТО

 

У тимчасово окупованій Росією Керчі в анексованому Криму в День зняття блокади Ленінграда роздавали по 125 грамів “блокадного хліба”.

Про це в середу, 27 січня, повідомив голова російської адміністрації міста Сергій Бороздін.

“На площі були встановлені столи з нарізаним хлібом. Кожен охочий міг взяти невеликий шматочок хліба, який символізує “125 блокадних грамів з вогнем і кров’ю навпіл”, – добову норму хліба, яким так дорожили у блокадному місті”, – написав Бороздін у ФБ.

За його словами, в Керчі залишилося дев’ять осіб, які пережили блокаду, в тому числі два захисники Ленінграда.

Видання “Крим.Реалії” нагадує, що торік у Керчі стався скандал під час цієї ж акції. Уже колишня голова російської міськради Мая Хужина та її заступниця Лариса Щербула відвідали 11 жителів, які пережили блокаду Ленінграда під час Другої світової війни.
На фото, які були опубліковані на сайті міськради, видно, як чиновниці в шубах вручають блокадникам медалі, квіти і хліб, який вони назвали 2символічним”. Користувачі соцмереж розкритикували чиновників за “формалізм і блюзнірство”.

Російський глава Криму Сергій Аксьоннов вимагав звільнити голову міськради Керчі й чиновників, які подарували хліб блокадникам.
Через тиждень після скандалу міськрада Керчі відправила у відставку Хужину і Щербулу. При цьому Хужина заявила, що не вважає себе винною.

Читайте також:
На Керченському півострові відновили богослужіння в парафії ПЦУ. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна