Перед побитими дверима Банкової встановили дзеркальну інсталяцію “YOUkraїne”

 

Перед будівлею офісу президента України на вулиці Банковій у Києві встановлюють великі дзеркальні літери “YOUkraine“. При цьому над літерою “і” замість крапки розміщено число “30”.

Про це повідомив політолог Віталій Кулик на своїй сторінці у фейсбуці.

Як видно з розміщеного ним фото, літери у стилі тих, біля яких у різних містах фотографуються туристи (зазвичай ідеться про великий напис у туристичному центрі на кшталт “I ♥ London”, “I ♥ NY” тощо) виставили перед центральними дверима — тими самими, які 20 березня під час акції на підтримку ув’язненого Сергія Стерненка обмалювали протестувальники.

Судячи з фотографії, двері досі не відновили — наразі отвори на їх місці закриті фанерою.

Англійською мовою слово “you” (читається “ю”) означає “ви”, “ти”. Назва держави Україна англійською мовою читається як “Юкрейн” (“Ukraine”).

Існує соціальна ініціатива YOUkraina, запущена аналітичною командою Factum Group. Проєкт передбачає регулярний онлайн моніторинг із висвітлення обізнаності, настроїв та намірів
українців щодо ключових сфер життя в період карантинних заходів.

Як відомо, в серпні 2021 року відзначатиметься 30-річчя з дня ухвалення Верховною Радою Акту проголошення незалежності України.

Читайте також:
Деокупація Криму, військовий парад, концерт:
на Банковій обговорили, як святкувати 30-річчя Незалежності

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.