Деокупація Криму, військовий парад, концерт: на Банковій обговорили, як святкувати 30-річчя Незалежності

 

Президент України Володимир Зеленський провів нараду з представниками уряду щодо напрацювання єдиної концепції святкування 30-річчя незалежності України.

Про нараду, яка відбулася у вівторок, 2 лютого, повідомив пресцентр офісу президента.

Зазначається, що в переддень 30-річного ювілею незалежності проведуть саміт “Кримська платформа” із залученням міжнародних партнерів України.

“Ця подія матиме історичну цінність. Ми об’єднаємо зусилля всіх країн, які допомагають з вирішенням питань мешканців Криму та деокупації півострова”, – зазначив Володимир Зеленський.

Також відбудуться заходи, присвячені зміцненню міждержавних стосунків та розвитку культурної дипломатії. Безпосередньо в день народження України поряд з іншими заходами буде проведено парад із залученням військової техніки. Крім того, ввечері відбудеться святковий концерт.

Кожне міністерство представить особливий, визначний проєкт у своїй галузі, який сприятиме розвитку України. Очікується приїзд лідерів багатьох держав – партнерів та друзів України.

Зеленський також нагадав, що 2021-й – це рік визначних дат в історії України. Зокрема,  80-та річниця Бабиного Яру, 35-ті роковини Чорнобильської катастрофи, 150-річчя Лесі Українки, 25-річчя Конституції України.

Читайте також:
Лесі і Стефанику – 150, Асканії-Новій – 100, незалежній Україні і ЗСУ – 30! Історичні дати та ювілеї 2021 року

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна