В Україні вперше гелікоптером доправили до лікарні цивільного пацієнта

 

В Україні вперше виконали цивільну аеромедичну евакуацію.

Про це повідомив голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький у фейсбуці.

“78-річну пацієнтку з діагнозом «гостре порушенням мозкового кровообігу» перевезли гелікоптером з міста Турка до інсультного центру Лікарні швидкої медичної допомоги міста Львів. Час у польоті зайняв 1 годину 15 хвилин! Та сама відстань дорогою у 170 км долається за 3,5 години”, – написав Козицький.

медевакуація-1 медевакуація-2
<
>
Фото: ФБ Максим Козицький

17 березня Кабінет міністрів підтримав спільну ініціативу Міністерства внутрішніх справ та Міністерства охорони здоров’я про створення єдиного аеромедичного простору, який передбачатиме запровадження системи аеромедичної евакуації та авіаційне транспортування анатомічних матеріалів реципієнтів.

З урахуванням того, що в питанні надання екстреної медичної допомоги час є критично важливим, період реагування на виліт гелікоптера становитиме від 5 до 30 хвилин, залежно від обставин.

Читайте також:
В Україні створять систему аеромедичної евакуації тяжкохворих

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна