Зеленський через три тижні таки ввів у дію санкції РНБО проти Януковича і компанії

 

Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради нацбезпеки і оборони щодо персональних санкцій проти експрезидента-втікача Віктора Януковича та його поплічників.

Указ глави держави №151/2021 з цього приводу підписаний 9 квітня, при тому що рішення РНБО датоване 19 березня.

“Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 19 березня 2021 року “Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)” (додається)… Контроль за виконанням рішення Ради національної безпеки і оборони України, введеного в дію цим Указом, покласти на Секретаря Ради національної безпеки і оборони України”, – сказано в документі.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Нагадаємо, 19 березня РНБО повідомила, що запровадила максимальні санкції проти низки колишніх українських політиків і силовиків, які переважно втекли до Росії після падіння режиму Януковича. Під нові санкції потрапили, зокрема, сам колишній президент Віктор Янукович, колишні прем’єр-міністр Микола Азаров, міністр оборони Павло Лебедєв, міністр освіти Дмитро Табачник, генеральний прокурор Віктор Пшонка, бізнесмен Сергій Курченко, нардеп Вадим Колесніченко та інші, загалом 27 осіб.

Читайте також:
Зеленський прокоментував рішення РНБО щодо санкцій до Януковича та інших

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна