“Один за всіх і всі за одного”: впродовж 2021 року ЗСУ долучатимуться до низки навчань НАТО, – Таран

 

Упродовж поточного року Збройні сили України залучатимуться до низки спланованих заходів підготовки сил НАТО. Таким чином наша держава реалізовуватиме статус партнера Альянсу з розширеними можливостями.

Про це  в середу, 7 квітня, інформує пресслужба Міноборони України.

За словами очільника МОУ Андрія Тарана, в умовах триваючої російської агресії та її ескалації, для України особливою мотивацією прагнути членства в НАТО є принцип статті 5 Вашингтонського договору “Колективна оборона” – “один за всіх і всі за одного”.

Тому участь України у навчаннях Альянсу саме за цією тематикою наразі набуває особливого значення.

“Ми багато років під час спільних навчань та тренувань, участі в органах військового управління набували взаємосумісності з НАТО. Українські військові зажили доброї слави професійних, метких та сміливих серед колег з Альянсу. Це визнання трансформувалося у довіру та готовність долучати українців до відпрацювання “Колективної оборони”, яка для НАТО полягає в тому, що напад на будь-яку з держав — членів Альянсу розглядається як напад на усіх”, – зазначив Таран.

Серед навчань, до участі в яких Північноатлантичний Альянс запросив Україну – Steadfast Cobalt, Ramstein Apex, Ramstein Ambition, Steadfast Defender, Noble Bonus, Steadfast Jupiter, Steadfast Leda.

Нагадаємо, напередодні президент Володимир Зеленський на тлі загострення на сході України попросив прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо посприяти нашій державі в отриманні Плану дій щодо членства в НАТО.

Як відомо, у червні 2020 року Північноатлантична рада визнала Україну членом Програми розширених можливостей НАТО.

Читайте також:
Американські морпіхи, понад 30 кораблів, Bayraktar та інше: в Одесі спланували навчання “Сі Бриз-2021”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна