Зеленський попросив Трюдо посприяти Україні в отриманні ПДЧ в НАТО

 

Президент Володимир Зеленський на тлі загострення на сході України попросив прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо посприяти нашій державі в отриманні Плану дій щодо членства в НАТО.

Як інформує пресслужба глави держави, про це йшлося у телефонній розмові Зеленського з Трюдо у вівторок, 6 квітня.

“Як особливий партнер України, Канада могла би проявити лідерство серед союзників, які підтримують рішення щодо ПДЧ для України. Сприяння Канади буде важливим сигналом підтримки з боку справжніх друзів”, – сказав Володимир  Зеленський.

Також глава держави розповів канадському прем’єрові про постійні порушення режиму припинення вогню на Донбасі з боку російсько-окупаційних військ, що призводять до зростання втрат серед українських військових, а також про підвищення військової загрози для України з боку Росії.

“За час перемир’я, з 27 липня минулого року, через обстріли на Донбасі загинуло 28 воїнів. З них 23 – у цьому році. Лише з 26 березня ми втратили десять наших військових. Кожен день війни коштує нам життів сміливих, патріотичних людей, які мають будувати майбутнє України”, – сказав президент України.

Він наголосив наголосив на необхідності посилення міжнародного тиску на Росію, щоб запобігти подальшій ескалації, та запропонував розглянути можливість розширення програми тренувань для Збройних сил України, зокрема збільшивши кількість канадських військових інструкторів в Україні.

Нагадаємо, у червні 2020 року Північноатлантична рада визнала Україну членом Програми розширених можливостей НАТО.

Читайте також:
Україна встановить цивільний контроль над ЗСУ, щоби приєднатися до ПДЧ у НАТО, – Таран

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.