Єрмак провів дві презентації Центру протидії дезінформації – послам і громадськості

 

У вівторок, 6 квітня, в офісі президента влаштували дві презентації новоствореного Центру протидії дезінформації при РНБО: у режимі zoom-конфренції – представникам громадянського суспільства, які займаються інформбезпекою, власне в ОП – послам “Великої сімки”, Фінляндії, Ізраїлю, а також головам представництв ЄС і НАТО в Україні.

Як повідомила пресслужба президента, обидві презентації провів керівник ОП Андрій Єрмак.

На зустрічі з послами було також обговорено можливості співпраці в галузі інформаційної безпеки.

У заході також взяли участь секретар РНБО Олексій Данілов, заступник керівника офісу президента Ігор Жовква, керівник Центру протидії дезінформації Поліна Лисенко та заступник голови Виконавчого комітету реформ Олександр Ольшанський.

За його словами Єрмака, Центр уже почав свою роботу, вибудовує комунікацію усіма державними установами та планує розпочати координацію з іноземними партнерами.

“Сподіваюся, що Центр стане не лише українським центром протидії дезінформації, а й міжнародним… Хочемо, щоб наша протидія та профілактика захищала не тільки нас, а й наших партнерів. Думаю, що в кожної країни є свій сумний досвід дезінформації, яка розповсюджується РФ”, – сказав глава ОП.

Секретар РНБО Олексій Данілов зауважив, що робота щодо протидії дезінформації велася й раніше, але президент Володимир Зеленський “надав їй поштовх”, ініціювавши створення окремої інституції у вигляді Центру протидії дезінформації.

Поліна Лисенко зі свого боку розповіла про завдання підконтрольного їй органу, його структуру та те, як працюватиме система моніторингу дезінформації.

“Мета створення Центру – акцентувати увагу на важливості захисту інформаційної сфери для національної безпеки України, протидіяти пропаганді, деструктивній дезінформації та кампаніям, а також перешкодити маніпуляціям громадською думкою”, – наголосила керівниця Центру.

За її словами, основна увага буде приділена протидії поширенню неправдивої інформації в інтернеті та фейків у медіа.

“Ми маємо велику кількість інформаційних атак, і в цих умовах Україна повинна бути готова захищати свій суверенітет у цій сфері. Правда буде головною зброєю роботи Центру”, – наголосила Поліна Лисенко.

Вона висловила сподівання на ефективну співпрацю з міжнародними партнерами України для залучення їхнього досвіду.

На другій онлайн-зустрічі Єрмак зазначив, що Центр об’єднуватиме “всі державні установи, дотичні до процесу боротьби з дезінформацією”.

“Було наголошено на тому, що Центр налаштований на співробітництво не лише з органами влади, а й з представниками ЗМІ та громадянського суспільства задля ефективної роботи”, – переказує пресслужба Банкової.

Онлайн-зустріч транслювалася на Facebook-сторінці ОПУ.

Читайте також:
“ІПСО всередині країни від ноунеймів?”
– Михайло Макарук з InformNapalm про презентацію Центру протидії дезінформації при РНБО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна