РФ і ОБСЄ не зацікавлені в позачерговому засіданні ТКГ, – Гармаш

 

Представник Донецької області в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на сході України Сергій Гармаш заявив, що ініціативу української делегації про скликання позачергового засідання ТКГ в зв’язку з загостренням ситуації в зоні проведення операції Об’єднаних сил Росія та ОБСЄ ігнорують.

Про це він повідомив в ефірі телеканалу “Еспресо” у вівторок, 6 квітня.

“Досі на ініціативу щодо скликання ТКГ не відреагувала ні Росія, ні ОБСЄ. Я вважаю, що жодна з цих сторін не захоче проводити позачергове засідання ТКГ. Наша ціль полягає в тому, щоби звернути увагу на загострення ситуації на Донбасі та змусити Росію відповідати за свої дії. Ми намагаємось змусити РФ повернутись до всеосяжного перемир’я, яке працювало кілька місяців. Але, судячи з останніх подій, Російська Федерація не зацікавлена у всеосяжному припиненні вогню. Чи відбудеться позачергове засідання ТКГ наразі невідомо. Наступне чергове засідання відбудеться в наступну середу і саме на ньому будуть обговорюватись питання ескалації конфлікту на Донбасі”, – пояснив Гармаш

Він також зауважив, що, на його думку, президенту РФ Володимирові Путіну не потрібна повномасштабна війна проти України.

За його словами основною причиною цього є вибори до Державної думи Російської Федерації. Гармаш впевнений, що Путін розраховує на невелику “победоносную войну”, а не на повномасштабне вторгнення на територію України.

“Я вважаю, що Путіну не потрібна повномасштабна війна напередодні виборів до Державної думи Російської Федерації. Перед виборами для нього важливішою є маленька “победоносная война”. Та й в додаток до цього, психотип цієї людини говорить про те, що він є боягузом. Всі війни розпочаті путінським режимом були заморожені і не продовжені до повномасштабної військової агресії”, – додав Гармаш.

Представник Донеччини в ТКГ також зауважив, що всі маневри російської армії біля кордонів України створені більше для того, щоби тиснути на США, Європу та Україну.

На його думку, Путін намагається змусити США, а точніше президента Джо Байдена, рахуватись з ним і розмовляти на рівних.

Раніше глава Української делегації у Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук звернувся до ОБСЄ з вимогою скликати екстрене засідання сторін.

Читайте також:
Після карантину Україна шукатиме інше місто для перемовин ТКГ замість Мінська, – Резніков

Кравчук: Україна не вестиме перемовини в підгрупі ТКГ, доки там буде “експертка” від ОРДО Пирогова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна