На позиції морпіхів під Широкиним окупанти послали іграшковий літак з вибухівкою. ФОТО

 

Бойовики на півдні Донеччини запустили до позицій ЗСУ іграшковий літак, який вибухнув при спробі його зрушити із землі.

Про це повідомляє пресцентр штабу Об’єднаних сил 4 квітня.

“На цьому тижні в районі селища Широкине ворожі війська активізували свої дії та використовували заборонене Женевськими конвенціями озброєння. В межах відповідальності одного з підрозділів окремої бригади морської піхоти було виявлений саморобний вибуховий пристрій – іграшковий дитячий літак, начинений вибуховою речовиною. Прилетів за вітром зі сторони противника”, – сказано в повідомленні.

“Здавалося, невинна дитяча іграшка. При стягненні кішкою здетонувала. Умілі дії військовослужбовців зберегли життя та здоров’я особового складу”, – розповіли в ОС.

“Іграшковий” літак після детонації. Фото: пресцентр ОС

Зазначається, що подібні випадки застосування противником саморобних вибухових пристроїв – непоодинокі в районі проведення АТО/ООС.

“Із 2014 року на Сході країни зафіксовано понад 300 інцидентів із застосуванням противником саморобних вибухових пристроїв. Як і протипіхотні міни, вони є зброєю невибіркової дії й продовжують завдавати великої шкоди не тільки військовим, а й цивільному населенню”, – сказано в повідомленні.

Читайте також:
10 огшбр показала, як окупанти знову дистанційно замінували територію забороненими ПОМ-2

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна