“Більш заразний і агресивний”: в Україні зафіксовано ще один штам коронавірусу

 

“Британський” штам коронавірусу виявлено в усіх регіонах України, але крім нього, зафіксовано також і ще агресивніший “південноафриканський” штам.

Про це повідомив на брифінгу у п’ятницю, 2 квітня, міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

“У нас в Україні панує британський штам вірусу. Він зафіксований на всій території країни. Також під час останніх досліджень, які проводилися за кордоном, куди ми відправляємо зразки, виявлено на території України і південноафриканський штам.

Відмінність у тому, що він більш агресивний, інкубаційний період від 1 до 3 днів, більш заразний, інфікується втричі більше людей, ніж від попередніх штамів”, – наголосив Степанов.

Міністр також зауважив, що цей штам вражає більш молоде населення.

У зв’язку з цим очільник МОЗ закликав особливо ретельно дотримуватися всіх правил карантинних обмежень, користуйтеся масками, антисептиками й уникати будь-яких масових скупчень людей.

Як писала “Новинарня“, за добу 1 квітня в Україні було зареєстровано 19 893 нових випадків коронавірусного захворювання, що є найбільшим показником з початку пандемії. 

Читайте також:
За добу в Україні вакцинували майже 20 тисяч людей

Виявлено нові, небезпечні мутації “британського” штаму в Україні, – ІМБГ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна