Україні обіцяють ще майже мільйон додаткових доз вакцини Pfizer

 

Україна може отримати 947 700 додаткових доз вакцини Pfizer проти COVID-19.

Про це повідомила глобальна ініціатива COVAX Міністерству охорони здоров’я України, зазначив головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко у ФБ в середу, 31 березня.

“Орієнтовні терміни поставки імунобіолоічного препарату – до кінця червня. Найближчим часом Україна також отримає 117 тисяч доз вакцини Pfizer, що будуть використані для щеплення осіб, які перебувають в інтернатних закладах та будинках для літніх людей, а також персоналу установ”, – повідомив Ляшко.

“Логістика відпрацьована, медичні працівники навчені. Очікуємо”, – зазначив Ляшко.

Нагадаємо, Україна очікує отримати 117 тис. доз вакцини Pfizer від механізму COVAX до 15 квітня. Їх використають для щеплення людей, які перебувають в інтернатних закладах та будинках для літніх людей, а також персоналу установ. Вакцина Pfizer проти COVID-19 ефективна в реальних умовах – на 90% через два тижні після другої ін’єкції. Одна доза – на 80% через два тижні після щеплення.

Як відомо, вакцина від коронавірусу BioNTech/Pfizer стала в грудні 2020 року першою, яка дістала дозвіл на використання в Європейському Союзі.
Загалом Єврокомісія від імені країн-членів замовила в різних постачальників понад два мільярди доз, зокрема 500 млн доз вакцини BioNTech/Pfizer (вони мають бути виготовлені до кінця 2021 року). Утім, через проблеми виробників кампанія масової вакцинації в ЄС досі просувається повільно.

14 лютого ізраїльська медична страхова компанія Clalit оприлюднила результати дослідження щодо ефективності застосування вакцини, розробленої німецькою компанією BioNTech та її американським партнером компанією Pfizer. Згідно з її даними, ефективність цього препарату оцінюється в 94%.

В МОЗ заявляли, що Україна має отримати першу партію доз вакцини від коронавірусу Pfizer у квітні (в рамках програми COVAX).

Читайте також:
Україна зареєструвала вакцину Pfizer

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна