Україна зареєструвала вакцину Pfizer

 

В Україні вже зареєстрували вакцину Pfizer/BioNTech.

Про це на пресконференції у вівторок, 23 лютого, сказав заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

“Вчора в Україні зареєстрували два препарати для імунопрофілактики COVID-19. Це препарат Covishield, рекомбінантна векторна вакцина, яка виробляється на майданчику Serum Institute. Також зареєстрована вакцина Pfizer”, – цитує Ляшка “Укрінформ”.

Нагадаємо, що Україна має отримати на початку березня 117 тисяч доз вакцини Pfizer/BioNTech в межах глобальної ініціативи COVAX.

Загалом в межах COVAX в Україну буде поставлено від 8 до 16 млн доз вакцини від COVID-19, в тому числі вакцини Oxford/AstraZeneca.

Вакцина Pfizer/BioNTech – мРНК-вакцина, зберігається і транспортується при температурі -70 градусів. Після відкриття флакону може зберігатися при температурі +2- +8 градусів не довше ніж п’ять днів.
Ефективність вакцини Pfizer/BioNTech, згідно з клінічним дослідженнями, складає 95%.

Читайте також:
24 лютого в Україні стартує вакцинація від COVID-19, – Ляшко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна