У тисняві на похоронах президента Танзанії загинули 45 людей

 

Щонайменше 45 осіб загинули, десятки людей зазнали травм через тисняву, що виникла на церемонії прощання з президентом Танзанії Джоном Магуфулі 21 березня.

Про це повідомили в поліції країни.

“Було багато людей хотіли потрапити на стадіон, і деякі з них не були терплячими. Вони намагалися прокласти собі шлях, і це призвело до тисняви”, – розповів командувач регіональної поліції найбільшого міста країни Дар-ес-Салама Лазаро Мамбосаса агентству AFP.

Раніше повідомляли про загибель п’яти людей.

Президент Танзанії Джон Магуфулі помер 17 березня у віці 61 рік. Влада заявила, що причиною смерті став серцевий напад.
На початку березня голова держави перестав з’являтися на публіці. Опозиція заявляла, що він госпіталізований із COVID-19 у сусідній Кенії.
Магуфулі не запроваджував у країні карантин через коронавірус і радив прихильникам лікуватися молитвами. Він висміював вакцинацію, не носив маски, а країна не публікувала при ньому статистичні дані про кількість хворих. Президент пояснював свою позицію тим, що не довіряє іноземній науці, передає “Радіо Свобода”.

Читайте також:
Суховантаж, конфіскований у Танзанії за заходи в Крим, передають ВМС України

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна