Рада припинила повноваження нардепів Скічка й Колихаєва і призначила вибори в Харкові

Верховна Рада на позачерговому засіданні у вівторок, 30 березня, достроково припинила повноваження народних депутатів Олександра Скічка (фракція “Слуга народу”) та Ігоря Колихаєва (група “За майбутнє”).

Відповідні проєкти постанов підтримали 244 та 252 народні депутати, повідомляє “Укрінформ“.

Також парламент 249 голосами призначив позачергові вибори Харківського міського голови на неділю, 31 жовтня 2021 року – у зв’язку зі смертю попереднього мера Геннадія Кернеса. Досі повноваження міського голови тимчасово виконував секретар міськради Ігор Терехов.

Ігор Колихаєв у листопаді 2020 року був обраний міським головою Херсона, склав присягу й відтоді працює на відповідній посаді. Оскільки парламент упродовж кількох місяців не розглядав зареєстрований Регламентним комітетом проєкт постанови про дострокове припинення його депутатських повноважень, до 30 березня Колихаєв залишався сумісником.

Олександр Скічко указом президента від 29 січня 2021 року був призначений головою Черкаської облдержадміністрації. Регламентний комітет розглянув його заяву щодо складення повноважень народного депутата і рекомендував визначитися з цього питання сесійній залі. Однак, відповідний проєкт постанови досі розглянуто не було, і він також залишався сумісником.

Водночас, за інформацією апарату Верховної Ради, Колихаєв і Скічко не отримували зарплат у парламенті від дня подання заяви про складання депутатських повноважень.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна