У США закінчилася підготовка екіпажів нових “айлендів” для України

 

У штаті Мериленд завершилася підготовка українських екіпажів патрульних катерів “Суми” та “Фастів” типу Island.

Про це 26 березня повідомила пресслужба ВМС ЗС України.

Цього дня в місті Балтимор відбулися урочистості з приводу закінчення 10-тижневого курсу допідготовки українських військових моряків щодо експлуатації “айлендів”, які Україні передають Сполучені Штати.

Командувач ВМС ЗСУ контрадмірал Олексій Неїжпапа привітав успішне закінчення курсу та зазначив, що пишається високою мотивацією українських військових моряків, проявленою під час підготовки.

“Із 2014 року за сприяння американських партнерів проведено більш як двісті спільних заходів підготовки наших Військово-Морських сил, системно здійснюється якісна консультативна й освітня допомога, підготовка екіпажів, курсантів, морської піхоти”, – наголосив командувач українських ВМС.

“Ми вдячні за потужну матеріально-технічну допомогу у відродженні ВМС України, зокрема швидкісні човни, тепловізори, водолазне спорядження, засоби зв’язку та навігації, технічні засоби системи управління”, – додав Неїжпапа.

Допідготовка екіпажів проводились саме на тих катерах типу “Айленд”, які невдовзі відправляться до України та стануть на захист суверенітету і територіальної цілісності України з морського напрямку разом із такими ж катерами (“Слов’янськ” і “Старобільськ”), отриманими у жовтні 2019 року.

Церемонія на завершення підготовки екіпажів “айлендів” у Балтиморі 26 березня 2021 року. Фото: пресслужба ВМС ЗСУ

Нагадаємо, до США моряки з майбутніх екіпажів катерів Island прибули в січні 2021 року. Їх набирали з травня 2020-го. Перед відправкою до Мериленду вони проходили інтенсивний курс в Україні.
У лютому 2021 року у США у відкритому морі провели ходові випробування “айленда”. Тоді стало відомо, як назвуть два катери у ВМСУ.

Читайте також:
ВМСУ обрали для “айлендів” таки не радянську гармату, а американський Bushmaster, – ЗМІ

“Стан відмінний”: у США вийшла на фінішну пряму підготовка українських екіпажів для двох нових “айлендів”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна