Україна та Румунія відновили спільне патрулювання кордону на Дунаї

 

Українські та румунські прикордонники відновили спільне патрулювання кордону на Дунаї, яке призупиняли у зв’язку з епідемією коронавірусу.

Про це в п’ятницю, 26 березня, повідомляє пресцентр Держприкордонслужби.

У патрулюванні беруть участь прикордонники Ізмаїльського загону та підрозділи Берегової охорони Констанци прикордонної поліції Румунії.

Протягом цього тижня патрулювання відбулися на ділянках відділів прикордонної служби “Рені” та “Вилкове” на українських прикордонних катерах, із дотриманням карантинних заходів безпеки.

Практику спільних патрулювань запровадили з жовтня 2017 року в рамках угоди між урядами обох країн.

Це дозволяє ефективніше протидіяти організованій злочинній діяльності, незаконному перетину кордону й перевезенню контрабанди, як і економити ресурси та обмінюватися досвідом.

Патрулювання здійснюється поблизу спільного державного кордону і може реалізовуватись з використанням катерів і автотранспорту тієї країни, на території якої здійснюється спільне патрулювання. Прикордонники, які здійснюють свою діяльність на території іншої держави, мають такий же правовий статус, як і прикордонники приймаючої сторони.

Читайте також:
СБУ не дала списати з Дунайського пароплавства 455 суден і барж на 2 млрд гривень

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна