Вперше в історії матчі ЧС із футболу судитимуть жінки, зокрема українка Катерина Монзуль

 

Уперше в історії поєдинки відбіркового турніру чемпіонату світу з футболу серед чоловіків судитимуть жінки. Ними стануть українка Катерина Монзуль та француженка Стефані Фраппар.

Про це в четвер, 25 березня, повідомила пресслужба ФІФА.

За збігом обставин, жінки-судді працюватимуть на поєдинках команд, які є суперниками збірної України у груповому раунді Євро-2020 – Нідерландів та Австрії.

Так, 27 березня Фраппар проведе матч європейського відбору на мундіаль-2022 Нідерланди – Латвія в Амстердамі, а Монзуль 28 березня судитиме зустріч Австрія – Фарерські острови у Відні.

За останні два роки Стефані Фраппар провела цілу низку відповідальних матчів. Наприклад, 2019-го вона відсудила фінал чемпіонату світу серед жінок між збірними США та Нідерландів. Фраппар накопичила цінний досвід в єврокубкових матчах і у французькій Лізі 1.

Катерина Монзуль, яка працювала у фіналі чемпіонату світу серед жінок 2015 року, обслуговує багато ігор у прем’єр-лізі України, її запрошують на єврокубкові турніри та змагання національних збірних.

На матчі Австрія – Фарерські острови Катерині Монзуль на лініях допомагатимуть співвітчизники Олександр Жуков та Віктор Матяш. Четвертий суддя – Денис Шурман. Суддівський спостерігач – Дарко Чеферін (Словенія).

“Хоча вони вже працювали на кількох важливих поєдинках у чоловічих змаганнях, уперше проводити кваліфікацію чемпіонату світу є особливою подією, і тут є чим пишатися. Фраппар і Монзуль дуже багато працювали останніми роками, і ці призначення є визнанням їхньої чудової роботи”, – зазначив голова Комітету арбітрів ФІФА П’єрлуїджі Колліна, інформує УАФ.

Нагадаємо, у 2019 році українка Катерина Монзуль зайняла шосте місце у рейтингу найкращих футбольних суддів світу. Перемогу в опитуванні тоді отримала француженка Стефані Фраппар.

Читайте також:
Збірна України почала відбір на мундіаль-2022 із сенсаційної нічиєї з чинним чемпіоном світу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна