Бойовики в ОРЛО масово передислоковують живу силу та військову техніку, – Снєгирьов

 

На Донбасі російсько-окупаційні війська проводять навчання, а також передислоковують і накопичують заборонену Мінськими домовленостями важку бронетехніку та ствольну артилерію.

Про це інформує керівник громадської ініціативи “Права справа” Дмитро Снєгирьов.

Починаючи з 22 березня аналітичним відділом ГІ “Права справа” фіксується масова передислокація живої сили і техніки бойовиків в районі селища Калинове, в напрямку смт Троїцьке/Попасна. Зокрема, зафіксований рух колон у складі яких були бронетехніка та 15 “Уралів”.

У районі смт Калинове Попаснянського району Луганської області проведено ротацію особового складу і передислокацію бронетехніки бойовиків так званої “ЛНР”.

Зазначається, що Калинове розташоване за чотири км від станції Теплогірськ, на південь від міста Первомайськ. На захід від селища проходить фронтова лінія розмежування.

За інформацією місцевих джерел аналітичного відділу ГІ “Права справа”, в районі цього селища спостерігають накопичення додаткових підрозділів бойовиків і розвантаження автомобілів із боєприпасами.

“Варто зазначити, що у підвалах колишньої контори радгоспу “Росія”, яка розташована в самому центрі Калинового, бойовики обладнали склади з боєприпасами. Крім  там зафіксована робота РЕБ Р-330 “Житель”. Станція перешкод призначена для вирішення наступних завдань: виявлення, пеленгування і радіозаглушення мобільних станцій систем рухомого супутникового зв’язку Інмарсат і Ірідіум; виявлення, пеленгування і радіозаглушення базових станцій систем стільникового зв’язку стандарту GSM 1900; радіозаглушення навігаційної апаратури споживачів систем супутникового зв’язку NAVSTAR (GPS)”, – зазначає Снєгирьов.

Місце його ймовірного базування – територія Первомайського індустріально-педагогічного технікуму (колишнє ПТУ № 31) за адресою: вул. Потьомкіна, 39.

“У казармах, які розташовані на території технікуму, базується підрозділ зі складу окремої роти радіоелектронної боротьби і підрозділи 6-го окремого мотострілецького полку 2-го армійського корпусу “народної міліції ЛНР”, – повідомив місцевий спостерігач ГІ “Права справа”.

Читайте також:
Безпілотник ОБСЄ зафіксував під Луганськом значне скупчення артилерії окупантів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна