Безпілотник ОБСЄ зафіксував під Луганськом значне скупчення артилерії окупантів

 

Безпілотник Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксував на аеродромі поблизу тимчасово окупованого Луганська значне скупчення військової техніки окупантів.

Про це в середу, 24 березня, інформує штаб операції Об’єднаних сил у фейсбуці.

“Українська сторона СЦКК повідомляє про порушення з боку збройних формувань Росії та її найманців. Відповідно до Звіту СММ ОБСЄ № 67/2021 від 23 березня, міні-БПЛА СММ ОБСЄ зафіксував на аеродромі в районі населеного пункту Переможне, поблизу Луганська, велике скупчення військової техніки окупантів, яка перебувала з порушенням лінії розведення, а саме: сім установок реактивної системи залпового вогню БМ-21 “Град”, вісім самохідних гаубиць 2С1 “Гвоздика” калібру 122 мм, та 2С3 “Акація” калібру 152 мм, шість причіпних гаубиць 2А65 “Мста-Б” калібру 152 мм та шість одиниць Д-30 “Жаба” калібру 122 мм. Поруч зі Старомихайлівкою, що на тимчасово окупованій території Донецької області виявлено два міномети 2Б11 “Сані” калібру 120 мм”, – ідеться в повідомленні.

Крім того, “загалом 20 танків різних модифікацій знаходилися за межами виділених місць зберігання в ОРЛО. 13 із них – на території аеродрому біля населеного пункту Переможне, п’ять – поблизу населеного пункту Хрустальний та два – біля Георгіївки”.

Таке значне скупчення військової техніки окупантів свідчить про наміри і надалі здійснювати провокації уздовж лінії розмежування.

Нарощування озброєння та зосередження військової техніки в районах полігонів є прямим доказом проведення навчань та бойового злагодження підрозділів збройних формувань Російської Федерації, наголошують в ООС.

Вкотре місія ОБСЄ зафіксувала факти обмеження свободи пересування патрулів СММ.

Зокрема на блокпосту поблизу населеного пункту Ізвариного найманець збройних формувань РФ наказав патрулю місії покинути цей район, мотивувавши це “наказами від командирів”.

За повідомленням СММ ОБСЄ, вранці 22 березня безпілотний літальний апарат місії малого радіусу дії здійснював два планових польоти поблизу населеного пункту Спартак за дев’ять км від Донецька над непідконтрольною Україні територією. Під час польоту патруль зафіксував вісім пострілів зі стрілецької зброї в сторону літального апарата, відбулося перешкоджання сигналу GPS внаслідок глушіння. Команда місії приземлила БПЛА та, перемістившись на північно-західну околицю Донецька, продовжила роботу. Однак близько 10-ї години, пролітаючи на відстані близько два км від патруля, БПЛА знову почав втрачати сигнал GPS внаслідок глушіння, після чого, о 9:37, команда СММ втратила над ним просторовий контроль. Повернути БПЛА не вдалося.

У штабі ООС підкреслили, що БПЛА місії зазнавали перешкод глушінням і під час роботи поблизу населених пунктів Веселе та Лебединське на Донеччині та поблизу Золотого на Луганщині.

“Такі зухвалі дії представників збройних формувань РФ із застосування сучасних засобів радіо-електронної боротьби, вкотре підтверджують небажання найманців виконувати Мінські домовленості”, – заявляють в ООС.

Читайте також:
Під Авдіївкою окупанти глушили дрон ОБСЄ. У штабі кивають на російський комплекс “Житель”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна